Dramatische lucht (mini meditatie)

Mini meditatie: rust en vrede binnen een minuut

Heb je het gevoel dat de stress tot je wenkbrauwen staat? Neem eventjes 38 seconden voor een ultra mini-meditatie!

Leg een hand op je navel en de andere eronder. Bedenk dat je hier de beweging van je ademhaling wilt voelen en laat die gedachte dan los (maar laat je handen op je buik liggen). Start je mini meditatie: kijk naar het filmpje van dansende boomtoppen dat hieronder staat en laat je spanning wegvloeien. Enjoy!

Kwaliteit van dit filmpje: disclaimer

De kwaliteit van dit filmpje is lichtelijk om te huilen. Sterker nog: ‘kwaliteit’ is een groot woord..! Zodra het weer flink stormt, ren ik naar buiten en maak een nieuwe video. Ik zal dan ook zorgen dat het nieuwe filmpje 3 minuten duurt. Tot die tijd hoop ik dat je hier baat bij hebt! Eventueel kan je hem een paar keer herhalen.

Hoe werkt dat?

De concentratie op een trage beweging van iets dat je hersenen als ongevaarlijk zien, kalmeert je zenuwstelsel. Deze boomtoppen zijn precies dat: veilig. De herhaling werkt hieraan mee; het deinen weerspiegelt voor je brein het veilige deinen dat je vanuit de baarmoeder kent. Die oerbeweging blijft je altijd bij! Hierdoor kun je met deze mini meditatie binnen korte tijd al een flinke kalmte oproepen.

Zuchten of gapen: de mini meditatie werkt!

Merk je dat je gaapt of zucht, dan zit je goed! Dat zijn tekenen dat je parasympathische zenuwstelsel weer geactiveerd wordt. Ook boeren, een rommelende maag en huilen zijn goede tekenen. Huilen komt vooral voor als je al een flinke tijd verdriet onder de duim hebt gehouden. Tijd om die los te laten!

Liever een fysieke oefening?

Misschien ben je gestrest, maar sta je ook strak van de fysieke spanning. Dan heb je misschien meer baat bij een lichamelijke oefening. De Olifant kan bijvoorbeeld je goed van dienst zijn! Klik hier om naar de Olifant te gaan.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *